Colonia

I sydvästra Uruguay vid Rio de la Plata ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot Buenos Aires. Den ligger längst ut på en liten halvö och omges av vatten på tre sidor.
Colonia är den äldsta staden i Uruguay. Staden grundades 1680 av portugiserna och var en viktig utpost för att hålla spanjorerna borta. När sedan spanjorerna kom till området där Buenos Aires idag ligger blev det tvister om staden. Den har varit portugisisk och spansk i flera omgångar fram till dess att Uruguay blev självständigt 1828.

Staden är fylld av pittoreska kullerstensbelagda vindlande gator i gammal kolonial stil, kantade av vackra färgglada gamla hus med tegeltak. Den gamla delen är ett typexempel på en gammal portugisisk stad. Spanjorerna byggde sina städer efter ett rutnät men Colonias gator är byggda efter naturen. De flesta hus har bara en våning även om det finns några med två också. När man närmar sig Colonia från sjösidan sticker fyren och kyrkan ut bland de annars så låga husen.

Colonia kan självklart besökas under en resa till Uruguay men också på en utflykt från Buenos Aires. Det går att göra det som en endagsutflykt eller med övernattning.
I staden finns flera bra restauranger, små barer och affärer som säljer hantverk och konst.
Det är 24 mil mellan Colonia och Montevideo.