Manuel Antonio & Quepos

sydamerika00332

Turkost vatten, vita stränder och gröna palmer möter oss i området kring Manuel Antonio. Kombinera med regnskog och vattenaktiviteter för en komplett semester.

Stilla Havet är oftast långt ifrån stilla. I området runt Manuel Antonio och Quepos finns dock flera fina stränder som är lugna och behagliga och som inbjuder till sol, salta bad och snorkling. 

Manuel Antonio nationalpark är inte så stor och det mesta av den är marint. Här finns dock både stränder, mangroveträsk och regnskog. Det underbara landskapet lockar till strövtåg, stränderna erbjuder avkoppling och det varma vattnet värmer frusna nordbor. Regnskogen ligger i stort sett i strandkanten. De många aporna kan upplevas på nära håll och har man tur kan man se många unika djur som till exempel sengångare och myrslok. Här finns också ett rikt fågelliv.
Två av Manuel Antonios paradisliknande stränder ligger inne i nationalparken medan den tredje ligger utanför parken.

Den sju km långa vägen till närliggande Quepos är kantad av bra hotell. Quepos attraherar internationella jet-setare med sina högklassiska hotell och behagliga atmosfär, allt omgivet av vacker natur. Även för backpackers finns det många bra hotellalternativ. Sportfiskare från hela världen drömmer om den stora fångsten och lockas hit av fint djuphavsfiske.

Den 13 mil långa resan till Quepos från San Jose tar cirka två och en halv timme med direktbuss eller 30 minuter med flyg. Åker man bil på egen hand så får man inte missa jättkrokodilerna. Direkt nedanför berget finns en bro och där ligger de ofta och solar sig på strandbrinkarna.
I Quepos äter man gott på en av de många restaurangerna. Njut av en fantastisk ceviche (fiskcocktail) i den vackra solnedgången. Eller varför inte åka på en speciell solnedgångstur där man med lite tur har delfiner simmandes jämte båten.