Amazonas

sydamerika00268

Det är varmt och fuktigt och luften vibrerar av allehanda ljud från insekter, fåglar och djur. Båten glider fram på floden där aror och apor klänger i träden för att leta mat.


Amazonas är en mycket stor regnskog som också sträcker sig in i Bolivia. Så mycket som en tredjedel av landets yta täcks av regnskog och här är den relativt orörd med inte så mycket turister som det kan vara på andra håll.

Det är grönt och frodigt och mycket vackert. Genom skogen slingrar sig ett enormt nätverk av stora och små floder. Det är oftast där som de flesta utflykterna görs. Från båten ses fåglar, kajmaner, sköldpaddor, apor och med lite tur också en del större djur som tapir eller kanske till och med jaguar. Det finns också sötvattensdelfiner i floderna. De flesta utflykter sker som sagt i båt. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av skådespelet och ta in känslan av att vara långt ute i regnskogen. Det är en fantastisk upplevelse!
Ofta görs också någon djungelpromenad. Under den turen får man en liten snabbkurs i hur man överlever i djungeln. Det kan vara var man hittar vatten, vilka växter som kan ätas och liknande. På turen ses också lite insekter och grodor bland annat.
På en del lodger kan man fiska piraya som sedan grillas till middagen.

Regnskogen i Bolivia ligger i den norra delen av landet. För att komma dit går det antingen att flyga eller att åka buss. Vad gäller buss så kan det dock vara på sin plats att varna lite för de lokala bussarna. Chaufförerna kör ofta väldigt oförsiktigt på många gånger ganska dåliga vägar.