Bariloche

sydamerika00115

Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen.


Den del av Anderna som ligger i norra Patagonien är häpnadsväckande vacker. Vidsträckta skogar täcker dess sluttningar medan de snötäckta topparna speglar sig i kristallklara sjöar. Det är som en dröm.

Sjölandskapen runt San Carlos de Bariloche med sjön Nahuel Huapi och nationalparken med samma namn påminner mycket om Schweiz. Här är vackert att vandra på sommaren och perfekt att åka skidor på vintern. Det finns flera skidpister som är öppna mellan juni och september, bland annat Cerro Catedral. I juni kan det bli upp till två meter snö.
I nationalparken Lanin finns också vackra sjöar samt en vulkan på 3 776 meter. Även här finns en vinterresort som heter Cerro Chapelco.

En mycket populär och otroligt vacker tur som många gör är att ta sig från Bariloche till Puerto Montt i Chile. Det går ju också att göra den turen i omvänd ordning. Det är en kombinerad buss- och båttur som kan göras över dagen eller med övernattning på vägen. Totalt är det fyra sträckor med buss och tre med båt.

En annan vacker väg att åka är "De sju sjöarnas väg". Den går mellan San Martin de los Andes och Villa La Angostura och sägs ha inspirerat Disney till filmen om Bambi.

Bariloche är känt för sin goda mat. Man bör till exempel pröva curantos som är en blandning av skaldjur, kött och grönsaker och som tillagas på varma stenar. Olika fiskrätter samt rätter av vildsvin brukar också vara populära.
Den som tycker om choklad har här kommit till sitt drömresmål. Här finns ca 130 olika varianter av choklad.