Björn

2017 26

Björn

Björn Larsson bildade bolaget 1993 och guidar själv många av resorna. framförallt gruppresor för företag och studenter.

Min bästa resa

Jag har gjort 122 resor till Syd och Centralamerika och det är svårt att utse den bästa resan av den. Det är klart att första bussresan på åttiotalet mellan Mexiko City och  Panama City med de äventyr som det innebar med Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica längs vägen.

Första Brasilienresan 1993 med en då tvåårig som gav iden att bilda Brasilienexperten var också en minnesrik resa då jag upptäckte vilket fantastiskt land Brasilien är.

Numera är nöjet att lyckas arrangera lyckade resor tillsammans med mina resenärer. Alla dessa gruppresor med studentgrupper, rundresegrupper, företagsgrupper och karnevalsgrupper som jag rest med har varit fantastiska.

Jag är mycket nöjd med senaste Mexikoresan som var svår att arrangera med de förutsättningar som gavs och sedan blev 100% lyckad  till alla delar.  Jag måste också berätta när jag med en karnevalsgrupp på 22 blivit lurad på inträdesbiljetterna till en final i Riomästerskapen på ett fullsatt Maracana.

Jag åkte dit före matchen och diskuterade med folket och där gruppen kom så lyckades jag få bästa platserna till hela gruppen och jag kan fortfarande inte förstå hur jag lyckades trots att det snart gått 15 år sedan dess.
    

Mina fem senaste resor

Karnevalen i Rio plus några dagar i Amazonas innan februari 2017
Mexiko runt med 25 lantbrukare
Resa med 105 bilhandlare fem nätter i Rio november 2016
Resa med 41 byggnadsarbetare till Rio 
OS  i Rio de Janeiro augusti 2016
Examenresa Rio och Ilha Grande med 58 studenter från Lunds Universitet juni 2016

Drömresemål

Desto mer jag lär känna länderna desto fler platser kommer jag på att jag har kvar att besöka.  Jag har gjort en lista på tio brasilienresor jag vill göra, men förutom Brasilien så har jag tänkt göra en variant av en resa som jag planerade tillsammans med en advokat till Södra Chile –  jag har tänkt ta mig landvägen från Puerto Montt ned till där vägen slutar i Villa O´Higgins och där vandra några kilometer och sedan fortsätta hela vägen ned till Punta Arenas.  

Mina tre favoriter

Rio de Janeiro är så klart min favorit gärna i kombination med Cabo Frio 15 mil från Rio. Cabo Frio är en brasiliansk semesterort  somhar en stor och mycket bra strand och trevlig atmosfär

Jag har fastnat för Amazonas och Amazon Lodge annars hade vi inte köpt lodgen . Amazon Lodge är en verklig pärla med orörd regnskog.

Om jag även ska välja en plats utanför Brasilien så är det Manuel Antonio där jag tillbringade mycket tid på åttiotalet.